četvrtak, 6. listopada 2016.

Predivni nježni kunići-Rabbits.

Predivni nježni kunići-Rabbits.
OHHH-MLEKO.
ZA  NE ODOLJETI.

 Poput psa jako se vežu uz svoje vlasnike.
Kunići su društvene životinje koji u prirodi žive u skupinama. Kao kućni ljubimci najčešće žive sami odnosno ljudi su im jedino društvo. 
Vole se maziti, a moguće ih je čak dresirati, primjerice da nuždu obavljaju u zečjem wc-u. Samo pod uslovom da  se shvati kao ravnopravni članove obitelji. Dobro se slažu s djecom, ali brigu o ljubimcu ne smijete prepustiti isključivo djeci.

Kunići su izuzetno društvena bića, koja u prirodi uvijek žive u grupama i idealno bi bilo kad bi život pod vašim krovom, proveli u društvu bar još jednog kunića. Sreća kunića koji vrijeme provodi u društvu nemjerljiva je i neprocjenjiva.
Kao i sve druge životinje, različiti kunići imaju različit karakter. Neki vole da  se diraju, nose i glade, a neki ne. To ne znači da su ovi drugi neprijateljski raspoloženi. Neki će biti razigrani, drugi će više vremena provoditi u dremuckanju i izležavanju. Ali jedno je sigurno, na pruženu ljubav i pažnju, kunić će jednako uzvratiti. Da biste stekli njihovo povjerenje, izlazite u susret njihovim potrebama, budite strpljivi i nježni u obraćanju i vidjet ćete da će se isplatiti. Naravno, najlojalniji su "ruci koja ih hrani", no prijateljstvo će iskazivati i ostalim ukućanima, a ponekad i strancima. Pošto su pomalo plaha i osjetljiva bića, pokazivanje naklonosti možda nije tako očito kao kod pasa ili mačaka, ali kad naučite čitati znakove otvoriti će vam se cijeli novi svijet komunikacije.

Nema komentara:

Objavi komentar